NL: óriási meccs Solnában, 0–2-ről fordítottak a törökök

A svéd labdarúgó-válogatott hazai pályán 2–0-s előnyről 3–2-re kikapott Törökországtól a Nemzetek Ligája B-divíziójának 2. csoportjában, amelyet két mérkőzés után Oroszország vezet.

A világbajnoki negyeddöntős svéd válogatott az első félidő végéhez közeledve Isaac Kiese Thelin közeli találatával megszerezte a vezetést, majd a második játékrész elején Viktor Claesson átlövésével megduplázta előnyét. Gyaníthatóan nem sokan gondolták ekkor, hogy a svédek elveszítik ezt a mérkőzést, még úgy sem, hogy a vendégek Hakan Calhanoglu pontos, lapos lövésével két perccel később szépítettek (2–1).

Aztán az utolsó fél órába lépve beállt a törökök nyerő embere, a jelenlegi szezontól már a Galatasarayt erősítő Emre Akbaba. A 25 éves középpályás a hatodik A-válogatott meccsén előbb Cenk Tosun parádés lekészítése után a 88. percben egyenlített, majd Serdar Gürler beadását követően a 92. percben fejjel megszerezte a győztes gólt a törököknek, akik egymást követő harmadik alkalommal verték meg Svédországot (2–3).

A „félholdasok” így az oroszoktól elszenvedett vereség után javítottak, míg a svédek vereséggel kezdték a Nemzetek Ligáját, amely októberben ebben a csoportban az Oroszország–Svédország meccsel folytatódik.

Tabella és összefoglaló: www.nemzetisport.hu

Videó: youtube