Nem hiszem el, hogy el lehet így bukni!

20151005szalai-adam-lang-adam-priskinBalszerencsés volt a magyar válogatott az Eb-selejtezők csoportkörének utolsó játéknapján, mindkét mérkőzésen rosszul alakultak az eredmények, így Törökország végzett a legjobb harmadik helyen, Magyarország pedig pótselejtezőre kényszerül. Hihetetlen körülmények között buktunk el.

Le vagyok sokkolva – mondta az érezhetően zaklatott állapotban levő Sallói István az Origónak a lefújás után. – Nem hiszem el, hogy el lehet így bukni! Rettenetesen bíztunk benne, hogy jól alakulnak az eredmények, de már a kazahok góljánál érezhető volt, hogy benne van az óriási balszerencseEgyetlen szabadrúgást kellett volna kibírnunk, és ott lennénk az Európa-bajnokságon” – mondta a válogatott scoutja.

A magyar válogatott a szünetig jól állt, ekkor a Lettország–Kazahsztán és a Törökország–Izland mérkőzés is 0-0-ra állt, de aztán előbb Rigában született gól, majd a 87. percben a törökök egy szabadrúgásból bevitték a döntő csapást a mieinknek. A kazahok és a törökök győzelmével Magyarország pótselejtezőre kényszerül.

Mészöly szerint Dárdaival meglett volna

A 80-as években török kapitányként és Fenerbahce-edzőként is dolgozó Mészöly úgy véli, már rég ki kellett volna jutnunk. „Ez el lett szúrva Észak-Írországban, ahol 1-0-ra vezettünk, és a végén tíz ember ellen nem sikerült megtartani az előnyt. Ki kellett volna bekkelni azt a meccset, tudnunk kellett volna, hogy ki az ellenfél gólerős játékosa, és nem hagyni gólt szerezni” – jelentette ki.

Mészöly szerint a legnagyobb hiba azonban nem ez volt, hanem hogy nem tudtuk megtartani Dárdai Pált. „Hiába tanulta Németországban a szakmát, azért mégiscsak ízig-vérig magyar, aki úgy tudta doppingolni a csapatot, hogy végül mindig pozitívan jöttünk ki a meccsekből. Kicsit a szívet is oda kellene tenni,
ez a nagy különbség a Dárdai-féle és a mostani válogatott között” – tette hozzá.

Kű Lajos: Túl szép lett volna

A legutolsó magyar Eb-gól szerzője nem értett egyet a stúdiószakértőkkel. „Ha szilveszterig fociztak volna, akkor sem volt benne a gól a törökökben. De azért érezhető volt, hogy nagyon jó csapat, mentek előre keményen, és nem adták fel egy pillanatra sem. Egy szabadrúgáson múlt, amit gyönyörűen belőtt a török játékos.”

A cikk folytatása>>>

origo.hu