Naplemente a Marica folyónál

Törökország északnyugati részén, Trákiában található a korábbi Oszmán Birodalom fővárosa, Edirne, melyet mindig öröm felkeresni. Történelmileg fontos épületei, gasztronómiai sokszínűsége és páratlan természeti szépsége miatt a város mindig tud valami újat nyújtani.

Edirne természeti csodái közül az egyik a Marica folyó, a leghosszabb folyó, ami a Balkánon áthalad. Már maga a folyó is megér egy kirándulást, de amikor megy le a nap, még csodásabb látványt nyújt.

Azért, hogy a kirándulók még közelebbről csodálhassák meg a naplementét, az Edirnei Természeti- és Sport Klub (EDOSK) kenutúrákat indít.

Bülent Bacıoǧlu, az Edirnei Turisztikai Szövetség elnöke az Anadolu Ajansı török hírügynökségnek arról beszélt, hogy Edirne a „vizek fővárosa”, itt ömlik egymásba a Marica és a Tundzsa folyó.

A Marica folyónál látható naplemente Edirne lakosait, a vendégeket, sőt még az Oszmán Birodalom szultánjait is elkápráztatta. Hisszük, hogy a kenutúrákkal sikerül még több turistát csalogatnunk a városba, akik nem szeretnék kihagyni ezt a páratlan látványt. És a kenutúrákkal a térség vízisport lehetőségeit is népszerűsíteni tudjuk” – mondta Bacıoǧlu.

Forrás: Daily Sabah

Kollár Kata – Türkinfo