Megtalálták a Mikulás sírját

Kép forrása: hu.wikipedia.org

Megtalálták a csaknem 1700 évvel ezelőtt meghalt Szent Miklós sírhelyét egy törökországi templom alatt.
Megtalálták Szent Miklós sírját egy bizánci templom alatt Törökországban. A templom egy korábbi bazilika alapjaira épült, amely a Földközi-tenger szintjének emelkedése miatt a középkorban víz alá került.

Az ősi bazilika alapjaira néhány évszázaddal később azért építettek egy másik templomot, hogy megvédjék Szent Miklós sírját, de csak a közelmúltban fedezték fel a régészek az előző szentélyből származó mozaikpadlót a ma álló épület alatt, ekkor derült fény a szent sírjára is – írja a Daily Mail.

A régészek 2017-ben ugyanis találtak egy rést a mostani templom padlója alatt, az elmúlt években pedig óvatosan eltávolították a mozaikpadlót, hogy feltárják az ősi alapot. A később épített bizánci templom az V. és XII. század között az ortodox keresztények istentiszteleti helye volt, az épületet Szent Miklós szobrai veszik körül.

A FELFEDEZÉS ALÁTÁMASZTJA AZOKAT AZ ÁLLÍTÁSOKAT, MISZERINT SZENT MIKLÓS TÖRÖKORSZÁGBAN ÉLT, ÉS OTT IS HALT MEG.

Szent Miklós 270 és 343 között élt, és leginkább arról híres, hogy pénzt örökölt, amelyet a szegényeknek ajándékozott: ez az alapja a Mikulás ünnepi történetének is. A legenda szerint három lánynak aranyzsákokat adományozott, hogy így mentse meg őket a prostitúciótól.

Forrás: index.hu