Marcelházi siker Isztambulban – Nagyot lőtt Bogár Péter a Hódítók Kupáján

Kép forrása: www.bumm.sk

Bogár Péter marcelházi íjász megdöntötte saját hivatalos rekordját és egyben pálya- és versenyrekordot is felállított Isztambulban a május 27-29-én rendezett 9. Hódítók Kupája – 9. Fetih Kupasi elnevezésű nemzetközi íjászversenyen.

Bogár Péter a versenyen megdöntötte saját hivatalos rekordját és egyben pálya- és versenyrekordot is felállított, mivel ezen a versenyen eddig még senkinek sem sikerült ekkora távot lőnie. Egy 100 fontos Végh Török íjjal, saját készítésű nyílvesszővel, erős ellenszélben 524 métert lőtt. Fontos megemlíteni, hogy 7 nyílvesszőjéből 3 db szállt 500 méter fölé, így az elsőbbségéhez kétség sem férhetett, mivel a három legnagyobb meglőtt táv az övé volt. Bogár Valéria egy 62 fontos török íjjal 381 métert lőtt a nagyon erős női mezőnyben, amivel a kiemelkedő 4.helyet szerezte meg.

A 9. Hódítók Kupája – 9. Fetih Kupasi elnevezésű nemzetközi íjászversenyt 2021. május 27-29.-én rendezték meg a Isztambulban, Törökországban, ami az egyik legszínvonalasabb íjászverseny a világon. A verseny az idei évben a Covid-19 járványra való tekintettel meghívásos formában valósult meg.

Szlovákiából a marcelházi Bogár Péter és Bogár Valéria világszerte ismert, többszörös világbajnok távlövők kaptak meghívást a megmérettetésre. A hazai versenyzők előselejtezőn mérték össze tudásukat, és a férfiak közül, csak azok vehettek részt a megmérettetésen, akik 450 méter feletti távot tudtak meglőni, a nőknél pedig 350 méter volt a selejtező limit.

Folytatás

Forrás: www.bumm.sk