Mantı – török töltött tészta

Tészta: • ½ kg liszt • 2 tojás • ¾ pohár tej • 1 evőkanál olaj • Kb 2 mokkáskanál só • Kb ¼ pohár víz Töltelék: • 1 vöröshagyma reszelve • 30 dkg borjú darálthús • Petrezselyem • Só, bors, pirospaprika • manti-8

 

Tészta: Lisztbe belekeverjük a tojást, olajt, tejet, vizet és sózzuk. Sokáig gyúrjuk, míg jól összeáll, majd papírvékonyra nyújtjuk. Minél vékonyabbra nyújtjuk, annál finomabb lesz az étel majd. Nyújtás után kb 2X2 cm-es darabokra vágjuk.

Töltelék: A reszelt hagymát kis olajban fonnyasztjuk, hozzáadjuk a darált húst, majd fűszerezzük. Kis edényben vajat olvasztunk és 1-2 evőkanál pirospaprikát keverünk bele – lehet kissé erőset. Minden kis kockába teszünk egy körömhegynyi tölteléket, majd a 4 sarkot összecsípve kis zsákocskákat formálunk. Forró vízben megfőzzük, szűrőkanállal tányérba adagoljuk, ahol bő joghurtot teszünk rá, majd a tetejére néhány teáskanál vajas-paprikás szószt. Jó étvágyat!

2010-10-10

Deniz