Mandulás puding
A következő desszertet a lágy ízek kedvelőinek ajánlom, vagyis mindenkinek, aki eme tulajdonságot jobban kedveli annál, minthogy a retinájára íródjon az első falatnál, hogy MANDULA. 🙂
Magában, gyümölccsel, csokiforgáccsal vagy bármi más feltéttel is kombinálható, ízlés szerint. Én most banánt és csokiforgácsot részesítettem előnyben hozzá, de bármilyen gyümölccsel jó lehet, hiszen a puding semleges alapízéhez véleményem szerint bármi passzolhat. Ajánlom hát, hogy bátran kísérletezzetek!
Jó étvágyat!
Kép forrása: saját fotó
Malzemeleri
Hozzávalók
150 gr badem (kaynar suda haşlanıp, zarları soyulmuş)
150 gr mandula (forrásban lévő vízben megpárolva, héját lehámozva)
2250 gr (11 su bardağı) süt
2250 gr (11 vizespohár) tej
50 gr pirinç unu
50 gr rizsliszt
50 gr nişasta
50 gr keményítő
300 gr (1+1/4 su bardağı) toz şeker
300 gr (1+1/4 vizespohár) porcukor