Magyar szerző művét állították színpadra Isztambulban

Az Oyun Atölyesi nevű isztambuli színház 2019 októberében mutatta be Hajdú Szabolcs film- és színházi rendező, író darabját Daha İyi Günlerimiz Olmuştu (Voltak már jobb napjaink) címen. A művet Aslı Sarıoğlu Nagy fordította törökre.

forrás: tiyatrolar.com.tr

A most bemutatott történettel először filmen találkozhattak a művészetkedvelők Ernelláék Farkaséknál címen, ami elnyerte 2016-ban a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a Kristályglóbuszt. Hajdú Szabolcs íróként, rendezőként, sőt színészként is részt vett a produkcióban.

A színdarab szerint Ernella, Albert és 10 éves kislányuk, Laura egy évvel ezelőtt a jobb megélhetés reményében elhagyja az országot, de Skóciában nem boldogulnak, ezért hazajönnek. Az éjszaka közepén beállítanak Ernella nővéréhez, Eszterhez. Eszter férjével, Farkassal és 5 éves kisfiukkal, Brúnóval jobb egzisztenciális körülmények között él, szemben Ernelláékkal, akik komoly anyagi problémákkal küzdenek. A két család között soha nem volt igazi összhang. Ezt csak Eszterék érzik, Ernelláék szeretnek Eszteréknél lenni, pedig semmiben sem értenek egyet. A kérdés, hogy a két család hogyan és meddig tudja elviselni egymást Eszterék albérletében.

A török darabban szereplő művészek: Tuna Kırlı, İpek Türktan Kaynak, Pınar Çağlar Gençtürk, Tolga İskit, Sena Başdoğan és Berke Karabıyık. Rendező: Muharrem Özcan.

forrás: tiyatrogunlugu.com

Előadás helyszíne: Oyun Atölyesi

Cím: Caferağa Mh. Dr. Esat Işık Cad. No:3 Moda Kadıköy – İstanbul

Honlap és jegyvásárlás: oyunatolyesi.com


„Hajdú Szabolcs Debrecenben született 1972-ben, gyerekként tornázott. A Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója volt, de nem diplomázott le. Első nagyjátékfilmje a Macerás ügyek (2001) volt, öt évvel később elkészítette a Fehér tenyér című alkotást. A kilencvenes évek eleje óta színészként is dolgozik, emellett színházakban rendez. Felesége Török-Illyés Orsolya színésznő.” – írja a port.hu.

Erdem Éva – Türkinfo