Magyar étel receptjére is kíváncsiak a törökök

Fotó: RitaE képe / Pixabay

Rendszeresen olvashatunk listákat, hogy az emberek mire kerestek rá a legtöbben a Google segítségével.

Íme az a lista, mely a törökországi kereséseket tartalmazza receptek témakörben. És láss csodát: egy magyar étel is szerepel az első tíz között.

A listát böngészve úgy tűnik, a keresők nem a hagyományos ételek elkészítésének módjára kíváncsiak. Kalandoznak a francia, olasz, sőt a magyar ételreceptek világában is.

10 – CİZLEME: Trákiában honos, élesztővel készített tésztaféleség.

9 – PANNA COTTA: olasz édesség, sokak kedvence, de otthon elkészíteni nem könnyű.

8 – ÇİĞ KÖFTE: ki ne szeretné a törökök bulgurból gyúrt finomságát, amelyet sok citrommal kell meglocsolni, és salátalevélbe tekerve a legfinomabb. Oldalunkon magyarul is megtalálják a receptet, és el is készíthetik.

7 – GULAŞ: azaz a nálunk jól ismert gulyásleves. Biztos vagyok benne, hogy népszerűségét annak is köszönheti, hogy a MasterChef idei évadában feladat volt magyar gulyás készítése.

6 – GALETTE: francia étel, egyféle pite, melyet számtalan módon el lehet készíteni.

5 – SZUFLÉ: ismét egy édesség, hogy a csokoládéimádóknak is kedvezzünk.

4 – TULUMBA TATLISI: végre egy török édesség, jó szirupos, ropogós, a gyerekek kedvence. Receptjét oldalunkon is megtalálják magyarul.

3 – TACO: ugorjunk el Mexikóba, és együnk egy jó csípős, babos, kukoricalepénybe tekert finomságot!

2 – SOĞUK BAKLAVA: neve annyit tesz, mint hideg baklava. Az év legdivatosabb édessége. Tejes sziruppal öntik le a csokiréteget is tartalmazó hagyományos baklavát. Kedvenc török édességünk modern formája. Én kóstoltam. Nagyon finom, igazán különleges, nyári melegben is jóleső édesség.

1 – GÜLLAÇ: már biztos, hogy idén az édességek a nyerők. Ez a desszert a nyári hónapokban hűvössége, a böjti időszakban a hagyományok miatt népszerű. Számomra a furcsa csak az, hogy erre a recepre miért kerestek annyiszor, hogy első legyen a listán. Ugyanis a tésztáját mindenki készen vásárolja, és a zacskóra rá van írva az elkészítési mód, ami nem is túl bonyolult, legfeljebb az arányokra kell ügyelni.

Önök melyik török receptre kerestek rá legtöbbször?

Erdem Éva – Türkinfo

Forrás: gazetevatan.com