Korfball: szoros csaták várhatók az U21-es vb-n

Magyarország−Törökország, vasárnap 17.45!

Szombaton kezdődött Budapesten, a Tüskecsarnokban az U21-es korfball-világbajnokság. Hack Barnabás szövetségi kapitány szerint a magyar válogatottnak az ötödik hely a reális a csoportjában, azonban elmondta, könnyedén okozhatunk meglepetést, hiszen nagyon kiegyenlített a mezőny.

Július 7-én, szombaton kezdődik Budapesten, a Tüskecsarnokban az U21-es korfball-világbajnokság. Az eseményen 12 ország méri össze tudását. Magyarország a B csoportba került, s ellenfele a tajvani, a német, a kínai, a portugál és a török válogatott lesz.

Hack Barnabás, szövetségi kapitány szerint a tajvani együttes kiemelkedik a csoportból, a többi gárda azonban hasonló erőt képvisel:

„A csoportmérkőzések után keresztbejátszáson dől el a helyosztók sorsa. A két csoport első két helyezettje küzdhet az érmekért. Szerintem a tajvani gárdát nem lehet megállítani, magasan kiemelkedik. A török együttes pedig egy picit le van maradva a többiektől, akik viszont nagyon hasonló erőt képviselnek. Tudni kell, hogy a papírforma szerint ötödik helyen kellene zárnunk ebben a hatosban, de van esélyünk jobban zárni, bármi megtörténhet.”

Hack elmondta, hogy leginkább a csapatok napi állapota dönti el a mérkőzések végkimenetelét, szoros, izgalmas meccseket vár. Arról is megkérdeztük a kapitányt, milyen formában van a magyar válogatott:

„Május közepén kezdtük a felkészülést. Először homokos pályán, az utóbbi két hétben váltottunk teremre. A legnagyobb problémát az okozta, hogy sokan még csak most érettségiztek, emiatt pedig rengeteg edzést kellett kihagyniuk. Feszült a csapat a hazai pálya miatt, de úgy gondolom, hogy ezt pozitív irányba tudjuk fordítani, s kihasználjuk az előnyeit.”

A szakember kifejtette, hogy naponta pár száz embert várnak az eseményre, főleg olyan szurkolókat, akik különösen kedvelik a kosárlabdát. Hozzátette: minden olyan sportkedvelőnek ajánlja a kilátogatást, aki szereti a látványos sportágakat, valamint a kiemelkedően izgalmas párharcokat.

A cikk folytatása >>>

NS Online