Kıymalı patlıcan yemeği (Darálthúsos padlizsán)

Hozzávalók:

20 dkg darálthús
2 db közepes padlizsán
3 db zöldpaprika
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek sűríett paradicsom (domates salçası)
4 ek olívaolaj
Só, bors

Egy széles serpenyőbe tegyük bele a finomra vágott vöröshagymát. Öntsünk rá 4 ek olívaolajat, majd pirítsuk 1 percig. Ezután tegyük rá a darálthúst, időnként megkeverve főzzük.

Amíg készül a hús, hámozzuk meg a padlizsánokat, vágjuk fel közepes méretű kockákra. Ugyanígy aprítsuk fel a zöldpaprikákat is.

Ezután tegyünk a húshoz egy kanál sűrített paradicsomot. Kevergetve pirítsuk egy percig. Adjuk hozzá egészben a meghámozott gerezd fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, öntsünk rá egy kevés forró vizet, keverjük össze. Fedjük le az edényt. Főzzük kb. 20-25 percig, míg a padlizsán megpuhul. Forrón tálaljuk.

Ezt az ételt cukkiniből is elkészíthetjük.

Afiyet olsun!

Fordította: Szegedi Ági / Türkinfo

Forrás: ye-mek.net