Kína, Törökország és a Mediterrán egy helyen – ilyen Ausztria egyik legkülönlegesebb hotelje

Családi fogadónak indult, közel száz év alatt több kultúra találkozópontjává és impozáns luxushotellé fejlődött – az osztrákok körében már fogalommá vált Hotel Hochschobernek mégis sikerült megőriznie a családias hangulatát, ami igazán egyedivé teszi. Három generáció története az Alpok kapujában.

Frau Leeb sürög-forog a Hotel Hochschober étkezőjében. Vendégeket köszönt, érdeklődve kérdez az előző esti vacsora minőségéről, vagy épp beáll a lazacokkal jócskán megrakott pult mögé, hogy készségesen gyorsítsa az éhes sereg koszthoz jutását. Látszik rajta, hogy vérbeli vendéglátó – és élvezi is, amit csinál: jelenléte és mosolya a négy nap alatt kiszámítható biztonsággal példázza az osztrák vendégszeretetet.

Forrás: Hotel Hochschober Facebook oldala

Nem véletlen, három Leeb-generáció és közel száz év alatt nőtte ki magát azzá, amit most büszkén nyújt a vendégeinek: kultúrák találkozópontjaként Ausztria mellett megelevenedik Törökország, India, Kína és még egy csipetnyi mediterrán életérzés is.

Forrás: Hotel Hochschober Facebook oldala

Úszófanatikus sportember mellett világutazó lévén Peter nem áll meg a tófürdőnél. Feleségével, Barbarával eltöltött külföldi kalandozásai inspirálják arra, hogy 1998-ban Hamam-fürdőt nyissanak a Hochschober falain belül – helyszíni szemléik után török építkező felügyelete mellett zajlott a fejlesztés, hogy az igazi legyen, ne csak egy olcsó utánzat.

A hotel teljes története sok-sok fotóval és érdekeséggel forbes.hu