Kijött a friss lista: íme a világ 20 legdrágább városa

Kép forrása: facebook

Egy új tanulmány szerint New York megelőzte Hongkongot, mint a világ legdrágább városa, míg az egekbe szökő bérleti díjak miatt Szingapúr az első ötbe került. Az ECA International 2023-as megélhetési költségeket vizsgáló rangsorának élén New York áll, míg Genf és London a harmadik és negyedik helyen maradt – írja a Bloomberg.

Az ECA International a fogyasztási cikkek és szolgáltatások költségeit elemzi, figyelembe véve a jellemzően külföldiek által lakott területeken a bérleti díjakat, és így a világ 120 országának és területének 207 városát rangsorolja.

A jelentés szerint Isztambul ugrott a legnagyobbat előre a rangsorban, 95 helyet lépve a 108. helyre került, ami a száguldó inflációnak, a mintegy 80%-os áremelkedésnek köszönhető.
Dubai bérleti díjai az orosz külföldiek beáramlásának köszönhetően közel egyharmadával emelkedtek, ami a 12. helyre hozta fel a várost.

Míg a legtöbb európai város előrébb került a rangsorban, a norvég és a svéd városok visszaestek, a francia városok pedig az uniós társaikhoz képest alacsonyabb infláció miatt csúsztak lefelé.
Az Egyesült Államok városai az erős dollár és a magas infláció miatt előrébb kerültek a rangsorban, San Francisco pedig bejutott az első 10-be.

Folytatás és a rangsor

Forrás: www.portfolio.hu