Két új török város a Michelin kalauz térképén

Az isztambuli éttermek mellett 2024-ben Izmir és Bodrum vendéglátóipari egységeiből is válogat a Michelin Guide török kiadása. A bekerülő éttermeket a másodjára kiválasztott isztambuli éttermekkel együtt mutatják be november 9-én.

A 2022-ben először megjelent Isztambuli Michelin kalauz 53 étterem ajánlásával mutatja be Törökország fővárosának gasztronómiai potenciálját és kulináris sokféleségét.Az éttermek közül ötöt Michelin-csillaggal (egyet két csillaggal, négyet pedig egy csillaggal), egyet Michelin zöld csillaggal, további tízet pedig Bib Gourmand elismeréssel tüntettek ki.

Fotoğraf: Sternsteiger Stahlwaren: https://www.pexels.com/tr-tr/fotograf/sebzeler-bicak-keskin-siyah-arka-plan-16400180/

A kalauz számos szezonális és különleges ételt sorakoztat fel, illetve különleges megvilágításba helyezi az Isztambulban elérhető különböző étteremtípusokat – a bisztrótól a luxuséttermeken át egészen a hagyományos vendéglőkig. A következő kiadásban Isztambul mellett Izmir és Bodrum éttermei is megjelennek majd.

Izmir és környéke, ideértve a borúton található Urla városát is, erőteljesen gyökerezik a török riviéra és a Földközi-tenger kulináris hagyományaiban és helyi természeti adottságaiban.

Folytatás https://turizmus.com/