Kémkedés vádjával tartoztattak le 33 embert Törökországban

Kép forrása: www.pxfuel.com

A gyanúsítottak emberrablásokat és felderítő tevékenységet végeztek az izraeli titkosszolgálatnak, a Moszadnak. A török biztonsági szolgálatok további 13 főt keresnek, akiket nemzetközi kémkedéssel vádolnak.

A török hatóságok 33 főt vettek őrizetbe, akiket azzal gyanúsítanak, hogy az izraeli titkosszolgálatnak, a Moszadnak kémkedtek. Az akcióra nyolc, Isztanbul környéki tartományban került sor, azt azonban nem árulták el, hogy milyen nemzetiségűek a letartóztatottak.

A tájékoztatás szerint a gyanúsítottak emberrablásokat és felderítő tevékenységet végeztek. A török biztonsági szolgálatok további 13 főt keresnek, akiket nemzetközi kémkedéssel vádolnak – írja a France24.

A török–izraeli kapcsolatok hamar mélyrepülésbe kezdtek, miután kitört a háború Izrael és a Hamász között. Recep Tayyip Erdogan török elnök Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök egyik legnagyobb kritikusává vált, sőt még Adolf Hitlerhez is hasonlította az izraeli kormányfőt a múlt héten.

Erdogan visszahívta Törökország tel-avivi nagykövetét is, majd azt követelte, hogy az izraeli parancsnokokat és politikai vezetőket állítsák a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság elé, háborús bűncselekmények miatt.

A gázai háború ezzel véget vetett a török–izraeli kapcsolatok fokozatos javulásának.

Forrás: www.vg.hu