Kalandokkal várja látogatóit az ünnepen a leghősiesebb város

Évek óta kedvelt családi programot jelentenek a Zrínyi Napok. A szervezők idén is számos programmal készülnek: koncertek, kiállítások, történelmi látványosságok, táncos és színházi előadások, illetve megemlékezések egyaránt részei lesznek a hétvégének. A vár ingyenesen látogatható szombaton és vasárnap is.

A szervezők kiemelt célja, hogy minden korosztály találjon számára értékes kikapcsolódási lehetőséget.

Szeptember 10-én, pénteken, 13 órakor a Szín Art Sziget kiállításmegnyitójával indul a nap a Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskolában. Ezt háromkor szabadtéri elektrográfiai kiállításmegnyitó követi Újrakezdés címmel a Szigetvári Vigadó téren. Fél négykor a Violinok kamaraformációja tart street-art koncertet a Vár utcában és a Sóház Galériában.

Délután ötkor a Hősi Kereszt­nél megemlékezést és koszorúzást tart a Szigetvári Várbaráti Kör és a Rákóczi Szövetség, melyre mindenkit várnak, aki tiszteletét fejezné ki a várvédő hősök emléke előtt.

Az esti előadások sorát a Misina Néptáncegyüttes Makrancos hölgy táncjátéka nyitja meg a Szigetvári Vigadóban este hétkor. Fél nyolctól pedig a Zrínyi téren csendülnek fel koncertek: a The Small Town Foxes zenekar, a Peet Project és a RockToRock biztosítja a jó hangulatot.

Szeptember 11-én, szombaton, délelőtt tízkor Zrínyi 1566-emlékfutásra indulhatunk a belvárosban a Végvári Futókért Alapítvány szervezésében. Ugyanebben az időpontban megtekintető a haditechnikai kiállítás az ejtőernyős hagyományőrzők részvételével a vár nyugati oldalánál.

Tizenhárom órakor a Vigadó-galériában a Léghajó Meseszínház adja elő A három kívánság című bábelőadást. Fél kettőtől pedig a Szelindek zenekar szolgáltat hangulatos, korhű térzenét a vár főbejáratánál. Kettőkor a Júnúsz emre/Yunus Emre tér névadó ünnepségét tartják a Török háznál, illetve ugyanekkor lesz a Sikkes történelem, a múlt divatja című fotópályázat eredményhirdetése a vár szabadtéri színpadán. A délután során a Zrínyi téren táncegyüttesek lépnek fel, nevesül a Csillagvirág Egyesület, a Style&Passion SE és a Kapronczai Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Háromkor a Vigadóban a Kisváros-sorozat sztárjaival vehetünk részt közönségtalálkozón.

További részletek>>>