Isztambulban zár az Olaj

news_01611Szerdán este Törökországban fejezi be az Európa Kupa-sorozatot a Szolnoki Olaj kosárlabda-csapata.

A vendéglátó Besiktas csak azért a második a „D” csoportban, mert a Himkit otthon kettő ponttal verte, idegenben viszont néggyel kapott ki, így az egymás elleni eredményük alapján a moszkvaiak állnak – és várhatóan végeznek – a hatos élén. A törökök eddigi kilenc EK-meccsükből hetet megnyertek, kettő elveszítettek úgy, hogy rögtön az első körben otthon kikaptak a Ljubljanától.

A Szolnok és a Besiktas november közepén találkozott egymással Szolnokon. Az első negyed katasztrófája (7-20-szal zárult az a szakasz) után az Olaj óriási teljesítménnyel visszajött a meccsbe. Sőt, a hajrában már a magyar együttesnek állt a meccs, ám a végjátékban fordítottak a törökök, és 73-70-re nyertek.

A Besiktas a legfrissebb európai top 100-as listán a tizennegyedik, míg az Olaj a 83. A Fekete Sasok bő keretének a felét idegenlégiósok alkotják. JaJuan Johnon és Armstrong személyében két NBA-t megjárt kosarasuk van, Ryan Broekhoff stabil tagja a világbajnokságon szerepelt ausztrál válogatottnak, Kerem Tunceri jóvoltából pedig náluk pattogtat a török kosárlabdasport egyik élő legendája.

A 3200 férőhelyes Akatlar Sportkomplexum a vendégek számára igazán barátságtalan hely tud lenni, hiszen az isztambuli ultrák még véletlenül sem jól nevelt kiscserkészek módjára buzdítják csapatukat. Ezzel szemben a Szolnoknál Brkic sérült, Lóránt pihen, Keller még nem érte utol magát, így igazán nagy meglepetés lenne, ha éppen Isztambulban szerezné meg harmadik győzelmét az Olaj. A tisztes helytállás viszont az önbecsülés miatt is nagyon fontos.Teddy Gipson nagyon hamar elkapta a fonalat, Vojvoda Dávidra (képünkön) pedig külön készül az ellenfél, az év kosárlabdázójának választott játékos számára ez is egyfajta elismerés.

2014-12-17
sport1tv.hu