Illegális bevándorlókat talált a rendőrség az I. kerületben egy furgonban

Kép forrása: www.pxfuel.com

Lakossági bejelentés miatt vonult a Batthyány utcába a hatóság, 9 illegálisan itt tartózkodó személyt találtak az autóban.

A 444 kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette, az I. kerületben szombat délelőtt a Batthyány utcában azért jelent meg nagyszámú rendőr, mert egy fehér furgonban migránsokat kerestek.

A lap kérdésére azt közölték, 10 óra 35 perc körül kaptak bejelentést arról, hogy az I. kerületi Batthyány utcában egy gépkocsiban feltehetően illegális bevándorlók tartózkodnak. A rendőrök a helyszínen az ott parkoló német forgalmi rendszámú furgonban 8 férfit és egy nőt találtak, akik magukat kurd nemzetiségű, török állampolgárnak vallották. Egyikük sem tudta igazolni a jogszerű magyarországi tartózkodást, ezért mindegyikőjüket elfogták a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett gyanúja miatt indított eljárást. Pár héttel ezelőtt 90 illegális bevándorlót találtak a Béla Király úton egy házban, amely Orbán Viktor házától mindössze 200-300 méterre található.

Forrás: hvg.hu