Horvát, walesi, szlovák csoportban Magyarország az Eb-selejtezőn!

Kisorsolták Dublinban a labdarúgó EB-selejtezők csoportjait. Törökország a 3. kalapból várta a sorsolást, ellenfelei a H csoportban Franciaország, Izland, Albánia, Moldova és Andorra lesznek.

Vasárnap 12 órától az írországi Dublinban megtartották a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolását. A magyar válogatott az ötcsapatos E-csoportba került be a világbajnoki ezüstérmes Horvátország, valamint Wales, Szlovákia és Azerbajdzsán mellé.

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy Robbie Keane és Nuno Gomes keze a lehetőségekhez képest kedvezett nekünk: az ír és a portugál ikon húzta ki a csapatneveket a kalapokból. A magyar válogatott az E jelű csoportba került, amelyben rajtunk kívül a horvátok, a walesiek, a szlovákok és az azeriek kaptak helyet.A vb-n másodikként záró Horvátország elsősége papírformának tűnik, ám a második helyért óriási csata ígérkezik. Érdekesség, hogy Szalai Ádám (Hoffenheim) összecsaphat például jelenlegi klubtársával, Andrej Kramariccsal. A szlovákokkal kapcsolatban nem árt megjegyezni, hogy a nemzeti csapatnál néhány hete óriási botrány volt, s lemondott Ján Kozák szövetségi kapitány, miután több futballistája is a szigorú tiltása ellenére ment el szórakozni.

„Horvátország kiemelkedik a csoportunkból, a többi csapat ellen leginkább rajtunk múlik, hogy milyen eredményt érünk el” – idézi az MLSZ Twitter-oldala Marco Rossi szövetségi kapitányt, aki jól ismerheti a szlovákokat, 2017 és 2018 júniusa között ugyanis a szlovákiai DAC-ot irányította, mielőtt elvállalta volna a magyar nemzeti együttes irányítását.

A „halálcsoport” a B-csoport, melyben a címvédő Portugália az ukránokkal, a szerbekkel, a litvánokkal és a luxemburgiakkal került össze.

Forrás és további csoportbeosztások: www.nemzetisport.hu