Hogyan jutunk az új Isztambul Repülőtérre?

Isztambulba és a városból repülőgéppel történő utazás 2019. április 7. óta az új repülőtér használatával történik.
Neve: İstanbul Havalimanı – Isztambul Repülőtér
Légi forgalmi kódja: IST
Címe: Tayakadın Mahallesi, Terminal Caddesi No:1, 34283 Arnavutköy/İstanbul

A Török Légitársaság és a repülőteret üzemeltető IGA, İstanbul Havalimanı társaság folyamatosan tájékoztatja az utazóközönséget arról, hogyan juthatunk ki tömegközlekedéssel az új repülőtérre, vagy hogyan utazhatunk a városba. Cikkünkben mi is összefoglaljuk, hogy olvasóink hol és hogyan találnak friss információt a buszok és reptéri buszok indulásáról, megállóiról. Egyelőre metróval nem megközelíthető a repülőtér.

Aki taxival szeretné elérni a repülőteret, annak ajánljuk az erre vonatkozó tájékoztató cikkünket.

Ebben a videófilmben összefoglalva azt a 19 útvonalat mutatják be, ahonnan közvetlen járatok indulnak az új repülőtér felé az önkormányzat szervezésében működő tömegközlekedési eszközöket igénybe véve. A távolságot és a járatok követési gyakoriságát is megadják.

Ebben a videóban pedig a Török Légitársaság mutatja meg nekünk, ha már a repülőtérhez érkeztünk, akkor mely táblákat követve, mely autósávokon kell bejutnunk az épülethez.

Szintén információt ad a repülőtérre utazásról a HAVAİST autóbuszokról, melyek a repülőtér és a város meghatározott pontjai közötti autóbuszokat jelenti.

Ezen autóbuszok megállóiról, díjairól, menetidőkről pontos tájékoztatást az utasok minden esetben a HAVAIST honlapján találnak.

Autóbuszjáratokat üzemeltet továbbá az IETT (Isztambul tömegközlekedési vállalata), melynek honlapján csak egy egyszerű keresőbe kell beírnunk az alábbiak közül a számunkra alkalmas járatszámot, és pontos információt kaphatunk az időpontokról.

H-2 MECİDİYEKÖY – İSTANBUL HAVALİMANI
Mecidiyeköy Metrobüs – Çağlayan – Nurtepe – Hasdal – Kemer Yolu – Orman Yolu – Kıyı Emniyeti – İhsaniye Kavşağı – İstanbul Havalimanı

H-3 HALKALI – İSTANBUL HAVALİMANI
Gümrük – 4.Cadde – Rumeliler – Atatürk Mahallesi – Demirciler Sitesi – İstanbul Havalimanı

H-4 ATATÜRK HAVALİMANI – İSTANBUL HAVALİMANI
Atatürk Havalimanı – Bahçeşehir Metrokent – İstanbul Havalimanı

Erdem Éva – Türkinfo