Havuçlu kabak çorbası (Sárgarépás cukkinileves) – Szegedi Ági

Hozzávalók:itthoni-2782-1

2 db közepes cukkini
1 db közepes sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
1 ek vaj
2 ek liszt
4 pohár (2 dl-es) forró víz
1 pohár tej (én főzőtejszínt használtam)
Csipetnyi kapor
Só, bors

A cukkinit és a sárgarépát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A fokhagymát összezúzzuk, majd a zöldségekkel összekeverve föltesszük az olívaolajon párolódni egy mélyebb serpenyőben (lábas is jó). Puhulásig pároljuk, közben sózzuk is.

Egy fazékban megolvasztjuk a vajat, kissé megpirítjuk rajta a lisztet, majd a pohár hideg tejjel (illetve tejszínnel) felhígítjuk. Állandóan kevergetve besűrítjük, felöntjük a forró vízzel, és csomómentesre elkeverjük. Hozzáadjuk a párolt sárgarépás cukkinit, sózzuk, borsozzuk, majd a forrástól számítva még kb. 5 percig főzzük.

A leves alatt elzárjuk a tűzhelyet, hozzákeverjük a finomra vágott kaprot, majd tetszőleges levesbetéttel, illetve anélkül, friss kenyérrel tálaljuk.itthoni-2779-1

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo