Hátborzongató éjszakai túrát is tehetünk a szigetvári várban

Kép forrása: commons.wikimedia.org/FORTEPAN

Szeptember 7–11 között ismét különféle programokkal várnak a leghősiesebb városban. Hőlégballonos függeszkedés és koncertek mellett új, éjjeli tárlatvezetésen hallhatunk rémséges történeteket a szigetvári mondák alapján.

A program idén is kegyeleti nappal, a jeles szigetvári elődök szobrainak, emléktábláinak koszorúzásával indul szeptember 7-én, este pedig emléktűzgyújtással is készülnek. Szeptember 8-án, csütörtökön különleges előadást láthatunk-hallhatunk Király Lajostól a Szulejmán-dzsámiban Vallások fénye – Csillagászati jelenségek a vallások tükrében címmel.

Szeptember 9–11 között változatos koncertek, családi programok, hagyományőrző bemutatók várhatóak. Szeptember 10-én és 11-én délután négykor a Szigetvár ostroma hadijátékot láthatjuk a Zrínyi Miklós Hagyományőrző Egyesület szervezésében. Szombaton az Animal Cannibals koncertezik.

Szeptember 11-én ünnepi megemlékezés és koszorúzás lesz a Magyar-Török Barátság Parkban, amit délben dísz­lövés és viseletbemutató követ a barokk óratoronynál. A Zrínyi téren délután régizenei koncertek és hagyományőrző alakulatok ünnepi jelentéstétele következik, fellép a Tinódi Vegyeskar és a Zrínyi Miklós Fúvószenekar is. A gyerekeket kézműveskedés, a Bóbita Bábszínház és nép játszóház is várja.

További programok

Forrás: www.bama.hu