Három csíki sítájfutó az Európa-bajnokságon

Törökországban rendezik meg idén a sítájfutó Európa-bajnokságot, melyen a VSK Csíkszereda három sportolója is részt vesz.

Románia hét fős válogatottjának három lány és négy férfi a tagja, közülük hárman csíkszeredaiak: Mandel Réka, Simion Suciu és Szép Zoltán.

A sítájfutás történetében először rendeznek Törökországban világversenyt, a kontinensbajnokságnak a Kelet-Anatóliai Kars tartomány Sarikamis nevű települése ad otthont, amely tengerszint felett 2100 méteren fekszik.

„A Törökország egyik legnagyobb síparadicsomaként számon tartott Sarikamis az Allahuekber-hegységben található és a török történelem egyik legfontosabb helyszínének tekinthető, hiszen az első világháborúban 1914 decemberében és 1915 januárjában több ezer oszmán katona vesztette életét a sarikamisi ütközetben, amely során az Orosz Birodalom döntő győzelmet aratott és egyes források szerint akár 175 ezer ember is meghalhatott” – olvasható a VSK Csíkszereda közleményében. A kontinensbajnokság szerdán, február 6-án a sprintpróbával kezdődik.

Forrás: szekelyhon.ro