Gyönyörű, 15 milliós nagyvárosba indulhat légijárat Debrecenből

Kép forrása: www.pxfuel.com

A Magyarország – Törökország közötti kétoldalú légiközlekedési megállapodás alapján fennálló kihasználatlan légiközlekedési jog iránti kérelem érkezett be a hatósághoz Debrecen – Isztambul útvonalra, személyszállítási üzemelésre – adta hírül közleményében az Építési és Közlekedési Minisztérium alá tartozó Közlekedési Hatóság.

Mint írják, a vonatkozó európai parlamenti és tanácsi rendelet, valamint a magyar kormányrendelet értelmében 30 napos jogvesztő határidőn belül nyújtható be kérelem ugyanezen légiközlekedési jog igénybevétele iránt.

Isztambul a Wikipédia szerint 15 milliós agglomerációs lakosságával a Föld egyik legnépesebb, Törökország legnépesebb települése.

A város a Boszporusz és a Márvány-tenger két oldalán terül el,

Törökország kulturális, művészeti és gazdasági központja. Különleges fekvése, római kori, bizánci és oszmán építészeti emlékei, valamint a múzeumaiban és palotáiban fellelhető művészi alkotások révén a turisták kedvelt úticéljává lett. Nem csupán földrajzilag, hanem kulturálisan is Európa és Ázsia határán helyezkedik el.

A Wizz Airnek jelenleg három szezonális, nyári járata van Debrecenben; a törökországi Antalyába, a görögországi Korfura és a bulgáriai Burgaszba közlekednek a gépeik októberig. A jövő évi menetrendben mindhárom járat elérhető. A következő hónapban elindítja új, egyiptomi járatát is a Wizz Air Debrecenből. Az első Hurghadába tartó gép október 29-én száll fel. A jelenlegi menetrend szerint a gépek március 27-ig közlekednek majd.

A Wizz Airrel emellett Tel-Avivba, a ciprusi Lárnakára (ez már egy ideje nem nyaralójárat, hanem egész évben közlekedik), Londonba és Eindhovenbe lehet velük repülni Debrecenből, a Lufthansával pedig Münchenbe.

Forrás: www.dehir.hu