Gőzerővel folynak Can Yaman sorozatának forgatási munkálatai Budapesten

A török sorozatsztárok annyiszor járnak mostanában Budapestre, mintha csak egy hazai városba ugranának el látogatóba. Itt járt gyors egymásutánban Nesrin Cavadzade, Demet Özdemir és Hande Erçel is, majd rajongói Can Yamant is körbefogták a szállodája előtt.

Can Yaman azonban már tartósabban is berendezkedett a magyar fővárosban. Szeptemberben ugyanis elkezdődött legújabb sorozatának forgatása, és egyre-másra teszi közzé, amikor lovaglós, vívós, verekedős jelenetekben szerepel, illetve számtalan poszttal jelentkezik – szépséges budapesti háttérképekkel – szállodájából is, melyre mintegy börtönként hivatkozott.

Forrá: canyaman felhasználó nevű Instagram oldala

A színész jó ideje Olaszországban dolgozott, ahol Francesca Chillemi színésznővel játszott a Viola Come Il Mare című romantikus sorozatban. A széria óriási nézettséget ért el, sőt számtalan díjat is bezsebeltek az olasz produkció.

Forrás: imdb.com

Can Yaman bizonyára ennek köszönheti, hogy az itáliai filmesek további együttműködésbe kezdtek vele. Ezúttal a Disney Plus produkciójában, az El Turco című sorozatban szerepelhet. A film Hasan Balaban, egy török ifjú történetét meséli el, aki Bécs ostroma után telepedett le egy olasz faluban, Moenában. A történelmi hős célja, hogy felszabadítsa a falut a feudális urak hatalma alól. Hasan ráadásul beleszeret Gloriába – akit a gyönyörű Greta Ferro alakít –, a falu egyik legszebb lányába. A történet valós eseményeken alapszik.

A sztár nem kevesebb mint 1.500.000 TL, nagyjából 30 millió forint gázsit kap epizódonként. Az El Turco jelenleg az internetes filmgyártó egyik legnagyobb produkciója, és természetesen a világ számos országában fogják bemutatni.

A filmet angolul forgatják, majd utólag szinkronizálják török nyelvre, hogy a mintegy 3 millió Disney Plus előfizető Törökországban megnézhesse. Velük együtt láthatják majd a magyar nézők is, várhatóan 2023 első felében.

Erdem Éva – Türkinfo