Foci a barátság jegyében – nem csak a profik játszhatnak

A Trabzonspor és a Ferencváros szerda este mérte össze erejét, immár másodszor. Korábban a török bajnok járt Budapesten, most a Fradi látogatott Trabzonba (közben a végeredményt is tudjuk már, Trabzonspor-Ferencváros 1-0, a csoport győztese a Ferencváros).

A törökországi magyarok már egy nappal a mérkőzés előtt a városba érkeztek. A látogatókat Murat Zorluoğlu, Trabzon polgármestere látta vendégül hivatalos találkozókon.

A meccs napján a programok folytatódtak. Mátis Viktor – a Törökországban hivatalban lévő magyar nagykövet – vezetésével a delegáció meglátogatta az épülő Ganita-Faroz tengerparti sétányt, ahol a török-magyar barátságpark előkészületi munkálatait is megnézhették.

A nap legérdekesebb programja talán az a barátságos mérkőzés volt, ahol a magyar diplomaták csapata mérkőzött meg a trabzoni vendéglátók együttesével.

Trabzon városát képviselték: Murat Zorluoğlu polgármester; Vekili Atilla Ataman, a polgármester helyettese; Ortahisar polgármestere, Ahmet Metin Genç; az AK párt trabzoni képviselője, Sezgin Mumcu; az MHP képviselője, Bekir Sıtkı Tarım; a trabzoni kereskedelmi kamara elnöke, Erkut Çelebi; a város sporhivatalának vezetője, Başkanı Özgür Kara és a polgármesteri hivatal gazdálkodási irodájának vezetője, Murat Öztürk.

A magyar focicsapat tagjai voltak: Mátis Viktor nagykövet; Lajos Imre ankarai konzuli ügyintéző; a magyar kulturális intézet vezetője, Fodor Gábor; az ankarai külgazdasági attasé, Kövecsi-Oláh Péter; Memuru Çağla Çiçek tiszteletbeli konzul, Szőllőssy Balázs kulturális attasé és Özgür Saraç.

A meccs során Ali Şükrü Beldüz bíráskodott, aki a trabzoni bírók egyesületének vezetője. Az eredményről ennyit tudunk: az izgalmas mérkőzés nyertese a barátság. A sportolók az esemény emlékeként egy-egy plakettet vehettek át.

A programokról további részletek és a fényképek forrása

Erdem Éva – Türkinfo