Erdogan arra kérte Elon Muskot, építsen Tesla-gyárat Törökországban

Kép forrása: commons.wikimedia.org

Ezt hétfőn közölte Törökország kommunikációs igazgatósága, akik Muskot is idézték, miszerint azt mondta, több török beszállítója is van a Teslának, és hogy Törökország ott van a legesélyesebb jelöltek között mint a következő Tesla-gyár helyszíne.

Erdogan és Musk a New York-i Török Házban tartott megbeszélést. A török elnök azért utazott az Egyesült Államokba, hogy az ENSZ közgyűlésén vegyen részt.

A hivatalos közlemény szerint Erdogan a találkozón arról is beszélt, hogy Törökország nyitott a mesterséges intelligenciával és a Starlinkkel kapcsolatos együttműködésre is. Musk pedig elmondta, hogy a SpaceX tervezi, hogy együttműködik a török hatóságokkal, hogy megszerezzék az engedélyt a Starlink műholdas szolgáltatások törökországi bevezetéséhez.

Erdogan aztán meghívta Muskot a szeptember végén Izmirben megrendezendő Teknofest török űrkutatási és technológiai fesztiválra is.

A Teslának jelenleg hat gyára van, most építik a hetediket Mexikóban. Musk májusban azt mondta, valószínűleg év végéig kiválasztják az újabb gyár helyszínét.

Forrás: 444.hu