Egyre valószínűbb a gazdasági fordulat Törökországban

Kép forrása: www.pxfuel.com

Mehmet Simsek török pénzügyminiszter jelezte, hogy fokozatos lépéseket fog tenni a hagyományosabb politika irányába, miközben az ország a befektetői bizalom helyreállítására törekszik – írja a Bloomberg.

A Merrill Lynch egykori stratégája, Simsek pénteken két találkozón vett részt, amelyen bankárok és üzletemberek is megjelentek. Az új török pénzügyminiszter jelezte, hogy a kiigazításokat lassan fogják végrehajtani, hogy elkerüljék a nem kívánt mellékhatásokat – írja a Bloomberg az ügyet közelről ismerő személyekre hivatkozva.

MINDEN LÉPÉST A GAZDASÁGRA ÉS AZ ÁGAZATOKRA GYAKOROLT LEHETSÉGES HATÁSOK ALAPOS KIELEMZÉSE UTÁN TESZNEK MAJD MEG – mondta Simsek a találkozókon a források szerint.

Simsek újra csatlakozott Recep Tayyip Erdogan elnök kabinetjéhez, miután a török elnök a május 28-i időközi szavazáson újabb ötéves mandátumot szerzett. Kinevezését az elemzők piacbarát választásnak tekintik, és úgy vélik, hogy ez jelzi az unortodox intézkedésektől való eltávolodást, amely a szárnyaló inflációért és a külföldi pénzek elvándorlásáért is egyaránt felelőssé tehető. Kinevezése utáni első beszédében Simsek hangsúlyozta, hogy Törökország számára nem maradt más lehetőség, mint a hagyományos politikához való visszatérés.

Folytatás

Forrás: www.portfolio.hu