EGY DÖNTETLENNEL BÚCSÚZOTT AZ EURÓPA-LIGÁTÓL SZALAI ATTILA CSAPATA

Kép forrása: www.pikrepo.com

A Fenerbahce hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott az Eintracht Frankfurttal a labdarúgó Európa-liga csoportszakaszának utolsó fordulójában.

Az isztambuli mérkőzés a továbbjutás szempontjából tét nélküli volt, az már korábban eldőlt, hogy Szalai Attila török csapata a harmadik helyen végez a D csoportban, így tavasszal a Konferencia-ligában folytathatja szereplését. A magyar válogatott védő végigjátszotta az élen végző német együttes elleni összecsapást.

A 32 csapatot számláló mezőny eddig egyedüliként százszázalékos gárdája, az Olympique Lyon a hatodik fordulóban döntetlent játszott a Glasgow Rangersszel.

A C csoportból még mind a négy csapat továbbjuthatott, végül az egymás elleni eredményeknek köszönhetően a Szpartak Moszkva lett az első, a Napoli pedig a második, miután nyert 3-2-re a Leicester City ellen. A Legia a moszkvaiak ellen a mérkőzés 98. percében tizenegyest hibázott, ha az bemegy, akkor az angolok jutottak volna tovább az El-ben.

A Galatasaray gól nélküli döntetlent játszott a Lazio vendégeként, a török együttes így veretlenül – három győzelemmel és három döntetlennel – nyerte meg kvartettjét, erre az isztambuliakon kívül csak a Lyon, a Monaco és a Frankfurt volt képes.

A csoportok első helyezettjei a nyolcaddöntőbe jutnak, a második helyezettek a Bajnokok Ligája csoportharmadikjaival küzdenek meg a 16 közé jutásért, míg a harmadikok tavasszal a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában folytatják szereplésüket.

Forrás és eredményeK: www.origo.hu