Demet Özdemir és Engin Akyürek újra tévésorozatban lesz látható

Demet Özdemir (A végzet fogságában) és Engin Akyürek (A nagykövet lánya) egyáltalán nem ismeretlen nevek a magyar nézők előtt sem, hiszen mindketten nagy rajongótáborral rendelkeznek hazánkban. Mindketten a Disney+ törökországi márkanagykövetei, és a tavalyi évben ezen digitális platform számára forgattak egy-egy sorozatot, amelyek már a magyarországi Disney+ kínálatában is megtalálhatók, ráadásul Engin sorozata magyar szinkront is kapott.

A rajongóknak nem kellett sokáig nélkülözniük kedvenceiket, hiszen tavaly év végén érkezett a hír, hogy a török FOX csatorna egyik 2023-ban induló sorozatának ők ketten lesznek a főszereplői. A 2023. március 1-jén debütáló Adım Farah (A nevem Farah) című sorozatban lesznek láthatók, amely sorozat a színészek eddigi produkcióitól merőben eltérő lesz.

Az eddigi információk alapján azt lehet tudni, hogy a sorozat az amerikai The Cleaning Lady (A takarítónő) török adaptációja, amelyben Demet egy Farah nevű iráni orvosnőt alakít, aki leukémiás fiával kénytelen hazájából elmenekülni és Isztambulban letelepedni. Ahhoz, hogy Farah el tudja magát és fiát tartani és fedezni tudja fia kezelési költségeit, mivel orvosi állást nem talál, takarítónőnek áll. Egy este a helyi maffia által elkövetett gyilkosság szemtanúja lesz, amitől fenekestül felfordul az élete. Azon a sorsdöntő éjszakán találkozik egy férfivel, Tahir Lekesizzel, akit Engin formál meg, és innentől életük óhatatlanul is összekapcsolódik.

A sorozat további érdekessége, hogy a Törökországban nagy sikerrel futó Son Yaz (Utolsó nyár) forgatókönyvíró triója (Deniz Dargı, Cenk Boğatur, Cem Görgeç) írja ezt a sorozatot is, a rendező pedig Recai Karagöz lesz, akinek nevéhez olyan produkciók kapcsolódnak, mint az Arıza, és a Netflix számára készített Aşk Taktikleri 2. (Szerelmi taktikák 2.), amelynek női főszereplője szintén Demet Özdemir volt.

Demeten és Enginen kívül a főbb szerepekben látható lesz Alper Türedi, Nuri Fırat Tanış, Lale Başar és Ali Sürmeli is.

Az eddig megjelent két előzetes is azt bizonyítja, hogy izgalmas sorozat várható:


Kollár Kata – Türkinfo