Csak negyvenöt forint egy gombóc fagyi Európa legmegfizethetőbb tengerpartján

Kép forrása: www.pikrepo.com

A fagylalt, az ásványvíz és a sör árát hasonlították össze a kontinens hetvenöt népszerű tengerpartján, és figyelembe vették az időjárást is, hogy olyan úti célokat emeljenek ki, ahol nem lesz kellemetlenül meleg.

Az Omio utazásfoglaló oldal összeállítása szerint Európa legolcsóbb strandjait ahogyan tavaly, úgy idén is Törökországban találjuk. Az első tízben három úti cél is szerepel ebből az országból, az Alanyában található Kleopátra-part mindjárt az első helyen.

Itt már 0,12 euróért (45 forintért) kaphatunk egy gombóc fagyit, egy palack víz pedig körülbelül 0,37 euróba (138 forintba) kerül, míg egy sörért 1,64 eurót (610 forintot) kell fizetnünk.

A legolcsóbb ásványvizet egy másik török parton, a sidei Halk Beachen találjuk, ahol egy palackhoz már 0,20 euróért (75 forintért) hozzájutunk. A harmadik török helyszín, a bodrumi Yahsi Beach a nyolcadik helyen áll, és bár a félsziget ötcsillagos üdülőhelyeiről és csillogó jachtjairól ismert, sok más európai riviérához képest még mindig megfizethető. Itt a nyaralók 0,50 euróért (186 forintért) kapnak egy gombóc fagylaltot, a víz pedig 0,28 euróba (105 forintba) kerül, a sört 1,86 euróért (691 forintért) mérik.

Folytatás

Forrás: roadster.hu