Copil párosban tornát nyert Izmirben

copil-m_headshot_getty10Az Aradi VSK teniszezője, Marius Copil (200.) az elmúlt hét végén a törökországi Izmirben szerepelt a 64 ezer eurós Challengeren, amelynek bejutott a páros döntőjébe. Az aradi teniszező a svájci Marco Chiudinellivel az oldalán 6:4, 6:4 arányban legyőzte a francia Doumbia/Hemery párost, egy 72 percet tartó párharcot követően. Az idei szezonban a párosok között ez volt az első megnyert tornája Copilnak, aki a párosok világranglistáján csupán a 756. helyet foglalja el.

Izmirben, amint arról mi is beszámoltunk, az egyéni versenyeket is jól kezdte, az első két fordulóból könnyedén jutott túl egy török és egy bosnyák teniszezőn, ám a legjobb nyolc között a tunéziai Marsel Ilhan (265.) ellen 4:6, 6:4, 6:7(5) arányú vereséget szenvedett. Copil a tunéziai ellen annak ellenére veszített, hogy a meccsen 20 ászt ütött. Izmirben az egyesek versenyében Copil 17 ATP-pontot és 1850 eurót gyűjtött.

Az aradi versenyző hiába jutott be két Challenger torna legjobb nyolc játékosa közé ATP-listás vetélytársai jobban szerepelhettek, mert az aradi teniszező a 179. helyről huszonegy helyet visszacsúszott a világranglistán, és jelenleg a 200. pozíciót foglalja el 284 ponttal.

Forrás: www.nyugatilelen.com