Color Sky Fesztivál Bursában

11393350_509338135885623_5374146804354137578_oA Color Sky színes futás népszerűsége robbanásszerűen növekszik a világon. Ez a rendezvény elsőként 2012 –ben indult világhódító útjára.

Az idén első alkalommal rendezik meg Törökország egyik legnagyobb városában, Bursában ezt a sokak által kedvelt, színpompás fesztivált.

A futni vágyók október 4-én 14:00 órai kezdettel startolnak majd a város zöldövezetében fekvő Soğanlı Botanik Parkból. A táv hossza 5 km. Minden egyes kilométernél más – más színű festék felhőkön futnak majd keresztül a résztvevők.

A fesztiválra a szervezők korhatár nélkül minden egyes érdeklődőt szeretettel várnak. Aki nem akar futni, az sétálhat vagy akár táncolhat is.

A rendezvény „A bolygó legvidámabb 5 kilométere’’ szlogen alatt hozza össze az embereket, az egészséget, vidámságot szimbolizálva.

A Color Sky hivatalas oldalán a bursai fesztivált a következő mondatokkal ismertetik: „A Color Sky 5K Bursa 2015 színes futást október 4-én rendezik meg a Soğanlı Botanik Parkban. Ne szalasszátok el az alkalmat, hiszen  első alkalommal rendezik meg városunkban!”

A fesztiválon készült professzionális fotókhoz ingyenesen hozzáférést biztosítanak.

Mi is az a Color Sky futás?

Minden egyes kilométernél színes standok várják majd az odaérkezőket, ahol a Color Sky csapata és az önkéntesek a Color Sky változatos színű porfestékekkel tetőtől talpig beborítják majd az áthaladókat. A táv lefutása után nem csak a fehér pólótok lesz majd színes, hanem ti magatok is.

Miből is készül maga a festék?

Az színes futásnál használt por nem más, mint ételfestékkel színezett, 100%-ban termésteszetes anyagokat tartalmazó kukoricakeményítő. A színes porfesték nagyobb részt az első mosdás alkalmával ugyan eltűnik majd, de az is előfordulhat, hogy néhány résztvevőnél ez hosszabb időt vesz majd igénybe. Ahhoz, hogy könnyebben letudjátok mosni magatokról, használjatok napozókrémet és hajbalzsamot.

Mit tartalmaz a regisztrációs csomag és mikor vehetitek át?

A regisztrációs csomag tartalmaz egy futószámot, egy Color Sky pólót, lemosható tetoválást, egy csomag színes port, valamint egy futó karszalagot. A csomagokat 2015 október 3-án szombaton a rendezvény helyszínén 12:00 és 18:00 óra között vehetitek majd át. A más városból érkezők csomgjaikhoz a rendezvény napján 08:00 és 11:00 óra között juthatnak hozzá .

A fesztivál napján 11:00 óra után már nem adnak ki több csomagot, mert kezdődik a buli. Lesz DJ, indul a zene és a felejthetetlen szórakozás.

A 2015-ös színes futás törökországi programja:

Szeptember 13. – Isztambul

Október 4. – Bursa

Október 18. – Antalya

Betty Gün – Türkinfo