Könnyű esti vacsora. A buggyantott tojást kis ideig ecetes vízben kell főzni, hogy a fehérje ne váljon el a sárgájából. Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók: 1/2 liter joghurt 4 gerezd fokhagyma 4 tojás 1 evőkanál ecet só
A fokhagymát összetörjük és kinyomjuk a levét, amit elkeverünk a joghurttal és négy részre osztjuk. Két ujjnyi lobogó sós vízbe beletesszük az ecetet és egyenként óvatosan beleütjük a tojásokat. Amikor a fehérje elkezd kocsonyásodni, lecsurgatjuk a tojást és a joghurthoz tesszük, meghintjük paprikával és azonnal tálaljuk.
2012-01-10
Dr. Szakács Imre TÖRÖK RECEPTEK Mediterrán ízek, Esély Kiadó, 1993, 169-198. oldal Elektronikus kiadás: Terebess Ázsia E-Tár