Beharangozó: Manchester United – Galatasaray

Kép forrása: UEFA

Régen látott török csapat érkezik az Old Traffordra a Bajnokok Ligája 2. csoportmérkőzésén.

Kedd este visszatér a Bajnokok Ligája az Álmok Színházába, az ellenfél pedig az a Galatasary lesz, akikkel legutóbb több, mint 12 éve találkozott az angol rekordbajnok hazai pályán. Azon az összecsapáson mindössze 1 gól született, amit Michael Carrick lőtt, a visszavágót pedig a Galata nyerte ugyan úgy 1-0 arányban. A két csapat egyébként összesen 6 alkalommal futott össze a legrangosabb európai kupasorozatban, a Vörös ördögök ebből 2-őt nyertek meg 3 döntetlen és 1 vereség mellett.

Sajnos a dolgok jelen állása szerint szeretnénk, de nem tudunk maximálisan pozitívak lenni, mivel Erik ten Hag csapatának ebben a szezonban nyújtott teljesítménye finoman megfogalmazva is katasztrófális. A United eddig a szezonban 9 találkozót játszott minden sorozatot figyelembe véve, ezekből 5-öt elbukott 4 győzelem mellett. Egyes források pedig már azt is rebesgetik, hogy hamarosan ajtót mutatnak a hollandnak, akinek a helyét sajtóértesülések szerint a Feyenoord menedzsere, Arne Slot vehetné át…

A kiegyensúlyozott és jó teljesítményt az sem segíti, hogy továbbra is sok a sérült, Martinez hosszú hetekre kidőlt és vele együtt nagyjából 9 sérültje van a csapatnak, beleszámolva az inaktív játékosokat, Sanchot és Antony-t, igaz a brazil már ismét a társaival edz és a holland menedzser szerint hamarosan bevethető is lesz.

A Galata számára sem úgy indult a nemzetközi szereplés, ahogy azt a törökök tervezték mivel hazai közönség előtt csupán 2-2-es döntetlenre futotta nekik úgy, hogy a dánok ráadásul 2-0-ra vezettek és a házigazdának csak a 86. és 88. percben sikerült otthon tartania 1 pontot. A török bajnokságban azonban rendkívül jól szerepelnek, 7 lejátszott fordulót követően a 2. helyen állnak 6 győzelemmel és 1 döntetlennel. Csak a listavezető Fenerbahce jobb náluk 7-ből 7 győzelemmel. Ráadásul a gólarányuk sem rossz, 14 góljuk mellé csupán 4-et kaptak.

Akik hiányozhatnak:

United: Diallo (térdsérülés), Mainoo (bokasérülés), Malacia (izomsérülés), Martinez (lábsérülés), Sancho (büntetés), Shaw (izomsérülés), Wan-Bissaka (sérülés), Reguilon (sérülés)

Galata: Karatas (térdsérülés)

Folytatás

Forrás: www.manutdfanatics.hu