Baróti Árpád a török ligába is belekóstol

Forrás: www.teol.hu

A bizonytalant a biztosra „cserélve” a Bursa Büyüksehir Belediyespor együttesénél folytatja pályafutását a bonyhádi Baróti Árpád, akinek a török lesz a hetedik nemzeti bajnokság, ahol kipróbálhatja magát.

Sikeres idényt töltött a patinás Zaksa Kedzierzyn-Kozlében Baróti Árpád, hiszen a lengyel szuperkupát elhódította csapatával, s a szezon törlése előtt a bajnokságban is élen álltak, a Bajnokok Ligájában pedig a negyeddöntőig jutottak – ebben a szakaszban ütött be a koronavírus –, mégsem maradt az együttesnél a magyar válogatott átlója.

„Miután hazaértem, felhívott az edzőm, Nikola Grbics – kezdte Baróti. – Elmondta, hogy az első számú átlónak, Lukasz Kaczmareknek a következő idényre is érvényes a szerződése. Grbics megköszönte a munkámat, ám nem akart második számú játékosnak marasztalni, hiszen annyira jó idényem volt, hogy biztosan kapok megfelelő ajánlatot.”

A 28 esztendős, bonyhádi születésű Barótinak nem jelentett újdonságot a klubváltás, hiszen pályafutása során eddig már hét ország tíz csapatában szerepelt.
Megvárta a dél-koreai draftot (az ázsiai országban korábban három együttesben is megfordult), ám nem kelt el a játékoskiválasztón. Bánkódnia nem kellett, hiszen már a börze estéjén jelezte a menedzsere, hogy Törökországból érdeklődnek iránta, ő pedig nem is hezitált, gyorsan élt is az eséllyel.

„Kaptam ajánlatot a francia bajnok Tours-tól is, ám Törökországban még nem játszottam, kíváncsi voltam, milyen a bajnokság – folytatta Baróti. – Másrészt nem akartam az utolsó pillanatig kivárni, mint tavaly. Sok játékossal beszélgettem, megcsappantak az ajánlatok, többüknek nincs még szerződése, nem volt érdemes kockáztatni. Beszéltem az egyik leendő csapattársammal, aki már három éve Bursában játszik, és nagyon dicsérte a klubot, hogy mennyire korrekt. Azért nem mindegy, hogy normálisan megkapja-e az ember a fizetését, vagy sem. Ami a szakmai részét illeti, nem játszom túl gyors röplabdát, de már Lengyelországban kicsit nagyobb volt a tempó, és a feladók a török ligában is viszonylag gyors labdákat adnak.”

A Bursa a félbeszakadt idényben a bajnokság hetedik helyén állt, így ősztől várhatóan nem szerepelhet nemzetközi kupában, ami Baróti számára szokatlan helyzet lesz, de mint mondta, a rengeteg fárasztó utazás nem fog neki hiányozni, új csapatával a legjobb hat közé, s a rájátszásba akar jutni, vagyis így is bőven lesz feladata a jövőben.

Forrás: www.teol.hu