AZ U19-ES MAGYAR VÁLOGATOTT DRÁMAI MECCSEN BUKTA EL AZ EB-SZEREPLÉST

FORRÁS: ILLYÉS TIBOR

Kedden este a magyar U19-es labdarúgó-válogatott 2-1-re kikapott a török csapattól a győri ETO Parkban rendezett Eb-selejtező mérkőzésen, ezzel Tímár Krisztián csapata lemaradt a nyári Európa-bajnokságról, ugyanis a csoport másik mérkőzésén az azonos pontszámmal álló izraeli együttes egy hajrában szerzett góllal legyőzte a skót válogatottat, és a csoport élén végzett.

Három nappal ezelőtt az U19-es válogatott remek játékkal háromgólos győzelmet aratott a skót csapat felett, ezzel nagy lépést tett a csoportgyőzelem felé. A keddi meccs előtt már biztossá vált, hogy a törökök kiszálltak a továbbjutásért vívott harcból, miután az előző fordulóban 3-1-es vereséggel zárták az izraeliek elleni találkozót, a győztes izraeli csapat viszont szintén harcban volt a csoportgyőzelemért.

A meccs előtt a magyar csapat a jobb gólkülönbségével előzte meg a szintén 4 pontos izraeli gárdát, amellyel korábban 0-0-s döntetlent játszott, így a képlet egyszerű volt: a magyar csapatnak a győzelem mellett nem lehet rosszabb a gólkülönbsége, mint a skótokkal összecsapó izraelieknek.

A mérkőzést elejét a törökök kezdték sokkal jobban, több nagy helyzetet is kialakítottak a mieink kapuja előtt, de szerencsére nem tudtak vezetést szerezni.
A 22. percben aztán a magyar csapat egy szerencsés góllal előnyhöz jutott.
Egy labdaszerzés után Benczenleitner Barna a 16-os sarkától ballal kapura bombázott, a léc alá tartó labdát pedig Osman Cetin egy balszerencsés mozdulattal beütötte magának.

Folytatás és videók
Forrás: www.origo.hu