Animációs filmen Szigetvár ostroma

szigetvar_ostroma_screenshot_20151016211146_1_nfh1566. szeptember 7-én a 300 főre fogyatkozott védősereggel Zrínyi Miklós úgy döntött, inkább a halált választja, mintsem hogy kitűzze a fehér zászlót. Mohács és Nándorfehérvár után a jövő év szeptember 7-én mutatják be a Szigetvár ostromáról szóló animációs filmet. Az előzetes már el is készült.

Baltavári Tamás történész az M1 – Minden tudás című műsorában kifejtette, oktató jellegű a film, főleg a fiatal korosztályt próbálja egy kicsit a történelemszeretet felé elmozdítani, és mivel dokumentumfilm, a dokumentarista elemek képezik gerincét.

A Történelmi Animációs Egyesület munkatársai egyfajta küldetésnek tekintik múltunk nagy és fontos csatáinak bemutatását. A precízen megtervezett, korhű viseletbe öltöztetett szereplőket egy játékprogrammal kelti életre – vagy éppen gyilkolja meg – a rendszer. Az alkotók minden apró részletre figyelnek. A történelmi hitelességet tartják a legfontosabbnak.

A történész szavai szerint megpróbálják követni azt a technológiai trendet, azt a látványvilágot, ami most a fiatal korosztályhoz is közel áll. A technológia őket is segíti abban, hogy évről évre szebb, részletgazdagabb, szebb mozgású animációkat készítsenek.

A cikk folytatása>>>

csalad.hu