Angelino négy perc alatt duplázott, simán nyert az RB Leipzig a Basaksehir ellen

Forrás: commons.wikipedia.org

Az RB Leipzig hazai pályán 2–0-ra legyőzte az Istanbul Basaksehirt a Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában a H-csoportban. Willi Orbán és Gulácsi Péter végigjátszották a találkozót a házigazdánál.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
H-CSOPORT
RB Leipzig (német)–Istanbul Basaksehir (török) 2–0 (2–0)
Leipzig, RB Arena, 999 néző. Vezette: Jesús Gil Manzano (spanyol)

RB LEIPZIG: Gulácsi – Orbán, Upamecano (Konaté, 66.), Halstenberg – Mukiele, Nkunku (J. Kluivert, 70.), Kampl (Adams, 58.), Angelino – Olmo (Henrichs, 65.), Poulsen, Forsberg (Hvang Hi Csan, a szünetben). Vezetőedző: Julian Nagelsmann
BASAKSEHIR: Günok – Júnior Caicara (Özcan, 30.), Skrtel, Epureanu, Bolingoli-Mbombo – Rafael, Topal (Demba Ba, 67.), Kahveci (Alekszics, 83.) – Visca, Crivelli, Türüc (Giuliano, 83.). Vezetőedző: Okan Buruk
Gólszerző: Angelino (16., 20.)

A csoport másik meccsén
Paris Saint-Germain (francia)–Manchester United (angol) 1–2

Győzelemmel kezdte a Bajnokok Ligája 2020–2021-es kiírását a legutóbb elődöntőig menetelő RB Leipzig. S ami a magyar sportszerető szíveknek ennél is fontosabb: az Istanbul Basaksehir ellen Willi Orbán és Gulácsi Péter is kilencven percet kapott edzőjétől.

A Leipzig jól kezdett, ám az első tíz perc végén átvette a kezdeményezést a török együttes. A 12. percben Mukiele remek védőmunkája kellett a kapu elé érkező Türüccel szemben, hogy Gulácsi magabiztosan szedhesse fel a labdát.

A 16. percben már örömében rázhatta az ökleit a magyar kapus: Kampl védők mögé ívelt, nagyszerű labdáját Angelino vette át a tizenhatoson belül, majd ritkán látható szép technikai megoldással úgy fordult le az emberéről, hogy egyből ziccerbe is került – amit aztán nem hibázott el, még úgy sem, hogy alapjáratban a spanyol szélső is védő lenne (1–0).

Angelino négy perccel később ismét főszereplő volt – konkrétan: ismét gólszerző. Ezúttal Nkunku jó ütemben tovább adott labdáját varrta fel balról a hosszú felsőbe (2–0).

Lüktető, jó iramú játékkal folyt tovább a csata. A középpályán keveset időztek a felek, s így keveset időzött a labda is. Az első félidő alatt 14 gólszerzési kísérletet hoztak össze a csapatok – testvériesen megosztozva azokon.

A fordulás után is az történt, amit a lipcseiek szerettek volna – kár, hogy ez nem feltétlenül egyezett azzal, amit mi, nézők szerettünk volna. A Leipzig visszaállt, kontrákra rendezkedett be, a területet és a labdát szinte teljesen átengedte a Basaksehirnek. Ettől lassan, de biztosan egy (futballra benevezett néző számára) nehezen élvezhető sakkmeccsé kezdett válni a csörte.

Főleg amiatt, mert a törökök egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a lehetőséggel.

Hiába telt el bő 30 perc a második félidőből úgy, hogy a Basaksehir 65 százalék felett birtokolta a labdát, csupán egy, azaz egy gólszerzési kísérlete volt a vendégegyüttesnek – s még az is elkerülte Gulácsi kapuját.

A végjátékra – szinte már tét nélkül – ismét felpörögtek az események, Gulácsinak és Günok kapusnak egyaránt védenie is kellett még, ám mivel mind a két kapus hozta, amit hoznia kellett, az eredmény nem változott.

Gulácsi Péter a lefújást követően kedélyesen beszélgetve fogadhatta korábbi liverpooli csapattársa, Martin Skrtel három pont mellé járó gratulációját.

Folytatás percről percre

Forrás: m.nemzetisport.hu