Ahmet Ümit: Leszámolás – Beyoglu őrangyala

„A valóság sötét, szégyenteljes titkokat rejt. Férfiak, akik a büszkeségük áldozataivá váltak, és nők, akik ezen férfiak szabályai szerint kénytelenek élni. Egy férfi, aki igyekszik megőrizni az ártatlanságát itt, a gyilkosságok melegágyában, a gonoszságok kertjében, ezen az emberi húspiacon.”

Egy sötét mellékutcában egy meggyilkolt férfira bukkannak. Az áldozat ismert alvilági figura, akinek a keze a tiltott szerencsejátéktól a kábítószerig sok mindenben benne van, ráadásul felettébb jóképű, de talán a leggonoszabb is…

A bérgyilkos, akit Engin megölésére fogadtak fel, pár órával az áldozat halálát követően már szintén halott… A nyomozást a tapasztalt főfelügyelő „Beyoglu őrangyala” Nevzat vezeti; ám nincs könnyű dolga, hiszen az áldozatot sokan gyűlölték; becsapott üzlettárs, átvert és elhagyott szerető, egy konkurens kaszinó tulajdonosa… De vajon ki végzett vele?
A nyomozás során az olvasó előtt felsejlik az ottani keresztapák világa, akik sajátos becsületkódexet követve egymással rivalizálva uralják az éjszakát. Beyoglu, Isztambul egykori legszebb része most fájdalmak és leszámolások színtere.

Kiadó: TRIVIUM KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 504
Borító: KARTONÁLT
Kiadás éve: 2019
Fordító: Nagy Marietta és Sipos Kata