Adesiye (hagyományos népi étel Hatayból)

Adesiye (hagyományos népi étel Hatayból) 1,5 kg sütőtök 4 fej hagyma 3 db nagy, húsos piros paprika (csípős) 3 db paradicsom 8 gerezd fokhagyma 1 pohár csicseriborsó 1 pohár lencse (zöld) 1 teáspohár olívaolaj 1 pohár víz 1,5 evőkanál nar ekşisi szárított menta só adesiye-mercimekli-sari-kabak-fotografi-1 A tököt megtisztítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát és a paprikát csíkokra szeleteljük. A meghámozott paradicsomot és fokhagymát apróra vágjuk, a lencsét és csicserit forró vízben puhára főzzük. Az összes hozzávalót egy nagy lábosban összekeverjük, hozzáöntjük az olívaolajat, vizet, nar ekşisit, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a tök felszívja a vizet, és megpuhul. Mielőtt a tűzről levesszük, megszórjuk szárított mentával.

Canan