Adesiye (hagyományos népi étel Hatayból)
1,5 kg sütőtök
4 fej hagyma
3 db nagy, húsos piros paprika (csípős)
3 db paradicsom
8 gerezd fokhagyma
1 pohár csicseriborsó
1 pohár lencse (zöld)
1 teáspohár olívaolaj 1 pohár víz
1,5 evőkanál nar ekşisi
szárított menta só A tököt megtisztítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát és a paprikát csíkokra szeleteljük. A meghámozott paradicsomot és fokhagymát apróra vágjuk, a lencsét és csicserit forró vízben puhára főzzük. Az összes hozzávalót egy nagy lábosban összekeverjük, hozzáöntjük az olívaolajat, vizet, nar ekşisit, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a tök felszívja a vizet, és megpuhul. Mielőtt a tűzről levesszük, megszórjuk szárított mentával.
Canan