Adesiye (hagyományos népi étel Hatayból)

Adesiye (hagyományos népi étel Hatayból)

1,5 kg sütőtök

4 fej hagyma

3 db nagy, húsos piros paprika (csípős)

3 db paradicsom

8 gerezd fokhagyma

1 pohár csicseriborsó

1 pohár lencse (zöld)

1 teáspohár olívaolaj 1 pohár víz

1,5 evőkanál nar ekşisi

szárított menta só A tököt megtisztítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát és a paprikát csíkokra szeleteljük. A meghámozott paradicsomot és fokhagymát apróra vágjuk, a lencsét és csicserit forró vízben puhára főzzük. Az összes hozzávalót egy nagy lábosban összekeverjük, hozzáöntjük az olívaolajat, vizet, nar ekşisit, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a tök felszívja a vizet, és megpuhul. Mielőtt a tűzről levesszük, megszórjuk szárított mentával.

Canan