Adana Kebab ( török étel) recept

Hozzávalók: – 8 db hosszúkás paprika -1 teáskanál kömény -1 teáskanál csípős pirospaprika -1 teáskanál pirospaprika -1 csokor petrezselyem -1 közepes fej vöröshagyma -4 paradicsom -1/2 kg darált bárányhús. -só -pide -lapos nyársak adana_kebap_yapimi11 Elkészítés: Egy tálban összekeverjük a darálthúst a fűszerekkel, és az apróra vágott hagymával, majd 10 percig pihentetjük. Előkészítjük a nyársakat, majd a húst 8-10 adagra osztva, minden darabot hosszúkásra formálva (mint a virsli) a beolajozott nyársakra húzzuk. A megtisztított paradicsomot és paprikát félbe vágva a nyársak végeire tesszük. A nyársakat a parázs fölött gyakran forgatva egyenletesen megsütjük. A megsült kebabot a petrezselyemmel díszítve pidén tálaljuk. Jó étvágyat!

tutireceptek.hu