Tudtad hogy készül a tradicionális török kávé? És az megvan, hogy a zaccot is megisszák?
Egészen egyedi és furcsa módon készül a török kávé, ami nem a pörkölésében különbözik a bécsi, az olasz vagy éppen a világos pörkölésű specialty kávétól, hanem a főzési metódusban.
Tudtad hogy készül a tradicionális török kávé? És az megvan, hogy a zaccot is megisszák?
Egészen egyedi és furcsa módon készül a török kávé, ami nem a pörkölésében különbözik a bécsi, az olasz vagy éppen a világos pörkölésű specialty kávétól, hanem a főzési metódusban.
Érdekesség, hogy a vaskos, nehéz kávéitalban benne van maga a kávézacc is, azzal együtt fogyasztják — persze a kis szemcsék főzés után, felszolgáláskor már a csésze alján pihennek. A főzőedényt cezvének hívják.
Forrás és további képek, videók: foldjaro.hu