A török Euroliga újonc a belga válogatott egyik legjobbjával erősített

A török Euroliga újonc Cukorova Basketbol együtteséhez szerződött a belga válogatottban kiemelkedő Világbajnokságot teljesítő Kim Mestdagh.

A vasárnap véget ért Világbajnokságon negyedik helyet szerző belga válogatottban Emma Meesseman mellett Kim Mestdagh is kiemelkedő egyéni teljesítményt nyújtott. A csapat hat mérkőzésén átlagban kereken 28 percet pályán töltve 16.2 pontot, 4 lepattanót és 2.5 gólpasszt jegyzett.

Kim Mestdagh nem az első törökországi szereplésére készül. Az elmúlt évadot a Yakin Dogu együttesében kezdte. Ott azonban a bajnokságba nevezett keretbe a légióskorlátozás miatt nem került be. Mindössze az Euroligában számított volna rá a klub, ahol négy meccsen átlagban 8.7 percet töltött a pályán.

A felek útja közös megegyezéssel már novemberben elvált és Mestdagh Salamancába szerződött, ahol bajnokságot és kupát nyert. Az Euroligában pedig az évadból hátralévő nyolc meccsen 19.1 perc, 6.9 pont, 1.8 lepattanó, 1.3 gólpassz átlaggal stabil játékosnak számított.

A Cukorova összeállítását nézve Kim Mestdagh több lehetőségre számíthat, mint tavaly ősszel a YDU-nál. A csapatukra már a jövő héten nagy feladatokra várnak, a Nagyezsda Orenburrgal vívnak Euroliga selejtezőt. A párharc első mérkőzését október 8-án, hétfőn rendezik Mersinben. A visszavágóra október 11-én kerül sor Oroszországban.

A Cukorova kerete: Fatmanur Karakas, Oyku Taskin, Alina Iagupova, Goksen Fitik, Iva Slonsjak, Sevgi Uzun, Kim Mestdagh, Sera Ozelci, Saziye Ivegin Uner, Diamond DeShields, Astou Ndour, Liudmyla Naumenko és Meltem Avci.

Forrás: www.wbasket.hu