A SOPRON ÉS TÖRÖK CSAPATOK CSAPHATNAK LE A WNBA SZTÁRJAIRA

Kép forrása: www.pikrepo.com

Augusztus 14-én véget ér az amerikai női profi kosárlabda-bajnokság (WNBA) alapszakasza, és sok sztár már alá is írta új szerződését a legjobb európai klubokhoz, amelyek között a Sopron is ott van, amelyik másokkal együtt kihasználhatja az orosz csapatok kizárását az európai kupákból.

Törökországban az amerikai sztárok ennek a pénznek a másfél-, kétszeresét, azaz 300-400 ezer dollárt tehetnek zsebre. A kétszeres olimpia, világ- és WNBA-bajnok, Breanna Stewart nem is habozott, amior a Jeka kizárása után megkereste a Fenerbahce, habozás nélkül mondott igent a török ajánlatra.

Az ESPN összeállításában szerepel egy magyar klub is, és nem véletlenül: az Euroliga legutóbbi kiírását megnyerő Sopron Basket mellett több érv is szól. Először is az USA külügyminisztériumában az utazásra ajánlott országok között az 1-es, azaz a legjobb kategóriában van (Törökország már a 2-esbe került), a klub emellett nem ismeretlen az amerikai sztárok számára: az előző idényben olyan, a WNBA-ben is sztárnak számító játékosok viselték a zöld-sárga mezt, mint az isztambuli négyes döntő legjobbjának választott, Gabby Williams, Briann January, vagy a 3×3-as olimpiai bajnok és WNBA-bajnok, Stefanie Dolson.

További érdekességek

Forrás: www.origo.hu