A Rossz Cica a török mozikba megy

kötü-kedi2Novemberben lesz a bemutatója az 1990-es években oly népszerű török képregény-sorozat alapján készült animációs filmnek, amely Shero (Şero), teljes nevén Rossz Cica Şerafettin (Kötü Kedi Şerafettin) kalandjairól szól.

A sztori szerint a Rossz Cica egy, az Istanbul Cihangir negyedében tengődő cirmos, aki nagy pofája és a bajkeverő haverjai miatt mindig zűrös helyzetekbe keveredik. Shero és társai a kóbor állatok életét élik, a kétes hírű isztambuli utcákon ők is csak azt csinálják, mint mindenki más körülöttük: züllenek, csajoznak, zabálnak és rendszeresen kirúgnak a hámból.

A 3D-ben elkészült animációs filmet az Anima Istanbul jegyzi, és főleg azok számára lesz különleges, akik a 90-es években, a képregényt forgatva nőttek fel. A film Shero, a Rossz Cica, Rıza a patkány és Rıfkı a sirály kalandjairól szól. Minden adott lenne nekik egy fergeteges grillpartihoz, de a szimplának induló nap hirtelen a feje tetejére áll, és semmi sem úgy történik, ahogy a főhősök eltervezték.

A terjesztési jogok tulajdonosa, az Odin’s Eye Entertainment egy az erre az alkalomra elkészített filmelőzetest mutatott be az idei Cannes-i Filmfesztiválon, ahol úgy konferálták fel a művet, “mintha Tarantino és a Turpi úrfi találkozott volna”.

A török nézőközönség legnagyobb örömére már megtekinthető a film előzetese.

A filmelőzetes: https://www.youtube.com/watch?v=TqDzNpMqJhI
A film hivatalos honlapja: http://www.kotukediserafettinfilmi.com/

K. Tengeri Dalma – Türkinfo