A portugálok izgalmas meccsen kiejtették a törököket

Kép forrása: AFP

A 2022-es labdarúgó-világbajnokság európai pótselejtezőjének elődöntőjében Portugália 3–1-re legyőzte Törökországot.

ELŐZMÉNYEK

A mérkőzés győztese az Olaszország–Észak-Macedónia találkozó továbbjutójával játszik jövő kedden a világbajnoki részvételi jogért.

A portugálok ugyan bombaerősek, de olyanok nem léphetnek ma pályára sérülés miatt, mint Rúben Dias, Renato Sanches, Rúben Neves vagy Nelson Semedo.

Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya: – Teljes mértékben arra koncentrálok, hogy hogyan játszunk, és mi tudjuk is, mit kell tennünk. A csapat összeszedett és motivált.

Stefan Kuntz, a törökök német szövetségi kapitánya: – A csapat megmutatta, hogy mentálisan megfelelően erős. A csapatszellem is segít. Játszottunk néhány nehéz meccset, de győztünk. Győzhetünk akkor is, ha nem játszunk jól. Jó a védelmünk, és erős támadóink vannak. Az első pillanattól éreztetni kell velük, hogy ez a meccs nem lesz könnyű.

A törökök elleni összecsapásra készülő portugál válogatott kapcsán állítólag egyre inkább vitatéma, hogy Cristiano Ronaldónak a kezdőcsapatban van-e a helye. Bár a klasszisa vitathatatlan, 37 évesen nem a jövő embere, sokak szerint már készülni kellene arra a korszakra, amikor nem számíthat rá az együttes. Márpedig ha a pályán van, a csapattársak elsősorban az ő kiszolgálására törekszenek. Szintén elgondolkodtató, hogy 2016 óta nem veszített tétmérkőzést Portugália, ha ő nem játszott. Fernando Santos szövetségi kapitány azonban bízik benne, így vélhetően a csütörtöki mérkőzésen is kezdőként kap szerepet. (S. Á.)

Az Estadio do Dragao Cristiano Ronaldo egyik kedvenc helye. Itt szerezte az első gólját a válogatottban (2004, Eb), itt nyerte meg a Nemzetek Ligáját a portugál válogatottal 2019-ben.

Forrás és a mérkőzés részletei videóval: www.nemzetisport.hu