A járványnak ellenére tovább folyik az Övezet és Út keretében a projektek építése

Kép forrása: hungarian.cri.cn

Az utóbbi napokban 15 kínai munkatárs repülőgéppel tért vissza Törökországba, akik a kínai vállalat által épített török Van városban fekvő 600 MW back to back DC átviteli projekttel foglalkoznak. A helyi feszült járványmegelőzési helyzet ellenére a kínai munkatársak a helyszínre mentek. Li Liang, a projekt kínai felelőse úgy nyilatkozott, hogy a járvánnyal szemben ők Kínát képviselik, nekik kell teljes erővel biztosítaniuk az Övezet és Út mentén lévő fontos építési projektek sikeres lebonyolítását.

Értesülések szerint a 600 MW back to back DC átviteli projekt volt Törökország első DC átviteli projektje, amelyet a Kínai Energiatechnológiai Vállalat épített. Ezzel kapcsolatban Li Liang megjegyezte, hogy a projekt nagy jelentőséggel bír a török félnek.

„A török fél számára ez a projekt kitöltette a helyi DC technológia hiányosságát. Emellett ez volt Kína első DC projektje külföldön. Ez jó kezdet a technológiánk külföldre jutásának. A helyi közösség szemében nem a Kínai Energiatechnológiai Vállalat, hanem Kína foglalkozik a projekttel. Ezért nemcsak a szerződés, hanem az állami hírnév szempontjából kiindulva egyaránt jól hajtjuk végre az építést. Azt reméljük, hogy a projekt jó példa az Övezet és Út mentén megvalósuló projektek számára.”

Li Liang beszélt arról is, hogy a járvány törökországi terjedése helyzetében a vállalata egyrészt törekedett a járványmegelőzésre, másrészt biztosította a projekt normális működtetését. Mivel a projektben felhasznált eszközök 90%-a kínai gyártmány, ezért a járványmegelőzés idején a kínai szakemberek mindig a helyszínen maradtak. A cikk kezdetén említett 15 kínai munkatárs éppen a különböző kínai országrészekben fekvő üzemek technológusa. Ezzel kapcsolatban Li Liang így beszélt, hogy a Kínai Energiatechnológiai Vállalat fontosnak tartja a török projektet, hiszen ez is a kínai technológiai színvonal külföldre történő jutásának egyik hasznos próbája.

Folytatás

Forrás: hungarian.cri.cn