A Galata előnyből sem mehet biztosra

Kép forrása: commons.wikimedia.org

GALATASARAY–MOLDE

A rájátszáskör egyik legjobb mérkőzését produkálták a csapatok szerdán Moldéban. Noha a Galata nyerni tudott 3–2-re, a meccs képe egyenlő erők küzdelmét mutatta, úgyhogy a török bajnok cseppet sem mehet biztosra az Ali Sami Yenben sem.

A két együttes edzőjének nyilatkozata jól tükrözi a történteket.
„Szerencsénk volt ma. Nem játszottunk jól, de szereztünk három gólt és megvan az előnyünk. Azt kell mondanom, a Molde nagyon jól játszott ma” – mondta Okan Buruk, az 56-szoros válogatott, vb-bronzérmes korábbi játékos, a Galata vezetőedzője.
„Azt várom, hogy elmegyünk Isztambulba és izgalmassá tesszük a továbbjutást. A labdával jók vagyunk, helyzeteket alakítunk ki. Ám hibátlanul kell védekeznünk” – tekintett előre Erling Moe, a norvég bajnok mestere.

A Galata elhalasztatta az Ístanbulspor ellen szombatra kiírt városi „kisrangadóját”, ez is mutatja, hogy cseppet sem biztos a dolgában a szűk előny ellenére. Pedig a múlt számai a Cim-Bom-Bomot támogatják. A szlovén Olimpija elleni 3. selejtezőkörös hazai siker már a 14. továbbjutása volt ki-ki párharc visszavágóján, miután az első találkozón előnyt szerzett. Ráadásul hazai pályán legutóbbi 8 európai kupameccsén csak a Barcelonától kapott ki két idénnyel ezelőtt, azóta 5 győzelem mellett kétszer remizett vendégével.
A Molde sem játszott a hétvégén. A szövetség fura fordulót írt ki: a 20. játéknap első négy meccsét lejátszották, a másik négy találkozóra csak szeptember végén-október elején kerül sor, elsősorban a csapatok nemzetközi kupakötelezettségei miatt. A csapat legutóbbi hat kupapárharcából ötöt elvesztett, amikor az első találkozón hátrányba került. (A kivétel a múlt szezon Wolfsberg elleni Konferencialiga-playoffja, amikor 1–0-s hazai vereség után Ausztriában 4–0-ra nyerni tudott.)

A meccs rangos játékvezetőt kapott, lengyel bírói csapat irányítja, amelynek parancsnoka Szymon Marciniak lesz, aki a legutóbbi BL-döntőt is vezette.

További információk

Forrás: www.sport1tv.hu