
A török pizza gusztusos és nagyon ízletes. A finomság vékony tésztával készül, amelyre gazdag feltét kerül, sok esetben darált húsos ragu, de csak zöldségekkel megpakolva is ki lehet próbálni.
Törökországban az egyik legelterjedtebb utcai étel a török pizza, vagyis a lahmacun, amit régiónként máshogy készítenek. A tésztát minden esetben nagyon vékonyra nyújtják, erre kerül a gazdag feltét. A finomságot kör alakban, oválisan vagy téglalap alakban is készítik.
A török pizzára nem szokott sajt kerülni, de ha szeretnéd, bátran próbáld ki sajttal szórva. Hagyományosan darált bárány- vagy marhahúsból készül, a megsült pizza tetejét pedig friss petrezselyemmel szórják meg, és citromlevet is facsarnak rá.
Így is lehet!
A darált húsos raguhoz pikánsabb ízek is kerülhetnek, ilyen a chili vagy a jalapeño, és füstölt paprikával is érdemes megbolondítani. Ha hús nélkül próbálnád ki, akkor darált helyett lencsével vagy apróra kockázott gombával dobd össze a ragut.
Forrás: sobors.hu